HACT Human Awareness on Cyber Threats

NL FR EN

Laatste Nieuws

Whaling

CEO fraude kan duur oplopen : 70 miljoen euros

Jan 22, 2016

Een nieuw soort phishing aanval is al een tijdje gaande en mikt het vooral op boekhouders die met veel geld in aanmerking komen. Deze worden via email (en/of telefoon) gevraagd om grote hoeveelheden geld over te storten naar buitenlandse rekeningen. De email blijkt afkomstig te zijn van een CEO waarvoor de boekhouder werkt, maar die is natuurlijk gespoofed. Een Belgische bank heeft zich waarschijnlijk laten oplichten door zo'n soort aanval. Deze mikken op groten vissen (walvissen) en worden whaling of CEO-fraude genoemd. Indien u enige twijfel heeft ten opzichte van de oorsprong van een email, stop dan onmiddelijk alle communicatie via email en gebruik een ander kanaal (telefoon, fysisch,..) om de oorsprong na te kijken.

Meer
Image

Politie raad Addblocker aan

Jan 14, 2016

Zelfs de politie raad het gebruik aan van een "addblocker" (zoals wij), dit programma zorgt ervoor dat alle pop-ups en andere dergelijke reclames worden tegengehouden. Ze hebben gelijk! Het verandert je leven en maakt je surfgedrag eveneens veiliger, installeren dus.

Meer
Image

FCCU ransomware

Juni 20, 2015

Verschillende Belgen hebben te maken gehad met een nieuw soort virus (ransomware) die zich voordoet als de Federale politie (Ecops) en vraagt een boete te betalen van 100 euros. Deze ransomware blokkeert uw PC waardoor u niet meer aan uw gegevens kan. Betaal vooral niet, want dit is natuurlijk bedrog. Indien u geinfecteerd bent, raden wij u aan om de tool HitmanPro te gebruiken. Indien dit niet lukt, kan u terecht naar de technische dienst van uw computer.

Meer
Image

SafeOnWeb

Juni 1, 2013

De Belgische staat heeft een nieuwe website gelanceerd met een tal aan security tips en nieuws. Deze nieuwe website wilt burgers adviseren over internetsecurity en hen op de hoogte houden van de nieuwste online dreigingen. Dit is niet de eerste website die burgers moet helpen veilig te surfen. SafeInternetBanking geeft alle informatie die nodig is om veilig te bankieren op het internet. Om ouders te helpen hun kinderen op te voeden in deze nieuwe cyber-wereld is er ook ClickSafe.

More
Image

Ga na of uw gsm niet gehacked is

Feb 1, 2013

Er ontstaan meer en meer virussen op het Android platform. Om zich daartegen te beschermen is het belangrijk om de goede programmas te gebruiken. Daarom hebben we een nieuw deel over mobile security gemaakt in de tools-sectie van onze site. Er zijn meer en meer virussen te vinden op smartphones. Het is dus even belangrijk geworden om een antivirus te hebben op een smartphone dan op een gewone PC. Neem een kijkje in onze tools sectie om de verschillende gratis mobiele oplossingen te ontdekken.

Meer
Image

Nieuwe Skype virus verspreid zich via links

Okt 10, 2012

Een nieuw kwaadardige worm is zich actief aan het verspreiden op Skype via de accounts van geinfecteerde gebruikers. Deze worm verspreid zich met een link zoals “lol is this your new profile pic?". Wanneer u op de link klikt wordt er een virus op uw pc geinstalleerd die zich dan via dezelfde link naar al uw Skype contacten doorstuurt. Pas in het algemeen op in sociale media en chat wanneer u op links klikt.

Meer

Nuttige links

Should I change my password?

Deze site kijkt na of uw gegevens niet voorkwamen in de laaste lekken in bekende databanken.

Facebook configureren

Dit artikel helpt u om uw facebook profiel te configureren om uw veiligheid en privacy te verhogen.

Recente tools

Bekijk onze tools-sectie en onze nieuwe tool PassManager
Meer...